Tentoonstelling Kind Onder Vuur

Rijssen - Hoe eng is het om 's nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? In de tentoonstelling Kind onder Vuur die maandag 12 februari van start ging in Rijssen ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdsgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie of ineens vluchteling te zijn. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis. Burgemeester Hofland zal 's middags om 13.30 een kijkje komen nemen bij de leerlingen van BS Heeckeren en hen daarna toespreken. Kind onder Vuur zal 1 week te bezoeken zijn in het gemeentehuis De Schenk 1 in Rijssen.

De Tentoonstelling
Deze tentoonstelling toert 4 maanden door Twente, tot 20 april. De bibliotheek verzorgt een speciale boekencollectie omtrent dit onderwerp. Rode Kruis vrijwilligers geven op elke locatie een lezing over Humanitair Oorlogsrecht aan de ouders en leerkrachten van de scholen die de expositie bezoeken (HOR lezing). Uiteraard zijn ook belangstellenden welkom. De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah's huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest. Vian moest vluchten omdat raketten 's nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. Hoe dat voor hen was is te ervaren in de kindertentoonstelling.