Shutterstock
Shutterstock Foto:

Twentenaren in actie tijdens vrijwilligersactie NLdoet

TWENTE - Aankomende 9 en 10 maart wordt in het hele land weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land georganiseerd.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen. Tijdens de actie van 2017 deden al meer dan 350.000 Nederlanders mee bij meer dan 9.500 klussen verspreid over het hele land. Het streven is om in 2018 deze nog meer mensen mee te laten doen en om nog meer klussen gedaan te krijgen. Tijdens deze actie zullen mensen aan de slag gaan in hun wijk, in natuurgebieden, bij zorginstellingen, sportverenigingen en op scholen.

Meedoen
Organisaties zoals verenigingen, kinderboerderijen en zorginstellingen kunnen via het Oranjefonds een klus aanmelden en zo vrijwilligers werven. Men dient de aard van de klus, het gewenste doel, een contactpersoon en het gewenste aantal vrijwilligers aan te geven en het geheel verschijnt vervolgens op de website. Mensen die als vrijwilliger meedoen met het evenement kunnen zich voor deze klussen vervolgens aanmelden. Ook scholen en bedrijven kunnen zich als geheel opgeven voor een vrijwilligersklus. Op de website kan men het makkelijkst activiteiten in de buurt opzoeken.

Aanmelden
Aanmelden als vrijwilliger of als aanbieder van een klus kan op de landelijke website www.nldoet.nl. Vragen kan via mailadres: nldoet@oranjefonds.nl. U kunt ook bellen naar 0900-4488448.