Afbeelding
Foto:

Walk&Talk Rijssen

Walk&Talk werkzoekenden
vanaf maart in Rijssen

RIJSSEN - Op vrijdag 9 maart gaan de Bibliotheek Rijssen-Holten en het Participatiepact van start met Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden.

Tijdens de maandelijkse Walk&Talk bijeenkomsten kunnen werkzoekenden ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op de eerste bijeenkomst vertelt een recruiter hoe zij te werk gaat. Deelname en koffie en thee zijn gratis. Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die in Bibliotheken door het hele land gehouden worden, is Debbie Heijne. Toen Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze dat dit grote impact had. "Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Maar met een WW-uitkering van drie maanden moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk". Debbie startte toen haar bedrijf De levende sollicitatiegids. Eén van haar producten is Walk&Talk, laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij onderwerpen rond solliciteren in deze tijd besproken worden en waarbij mensen kunnen netwerken. Heijne vindt het belangrijk dat het woord 'werkzoekende' even wordt losgelaten en dat mensen kijken naar wat ze kunnen betekenen voor elkaar. Ze heeft gemerkt dat dit mooie ontmoetingen kan opleveren.

Bijeenkomsten
De Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek van Rijssen zijn iedere tweede vrijdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur. Je kunt je vooraf aanmelden, maar je kunt ook zomaar binnenlopen. Walk&Talk is ook bedoeld voor mensen die wel werk hebben, maar op zoek zijn naar iets anders.

Informatie
Mail voor meer informatie en/of aanmelden naar: walkentalk@bibliotheekrijssenholten.nl. Walk&Talk in de gemeente Rijssen-Holten wordt georganiseerd in samenwerking met het Participatiepact.