Dag van het bos

HOLTEN – Om te zien hoe bijvoorbeeld een uil uit hout wordt gezaagd met een motorzaag komt u zaterdag 24 februari naar Natuurmuseum Holterberg.

Natuurlijk is er voor kinderen en volwassen meer te zien en te doen op deze dag. In een bos moeten regelmatig bomen worden gekapt om het bos gezond te houden en bosbouwer Remco Rensen zal laten zien hoe dit gebeurt in het Bos van Daantje Das. Een speelbos om lekker te ravotten! En wat is nu leuker voor kinderen dan vervolgens boven een vuurkorf zelf een broodje te mogen bakken en warme chocolademelk te drinken? Kom genieten van een gezonde boslucht op 24 februari om 14.00 uur. Deelname aan deze leuke en leerzame middag kost € 3,-.

Verhaal achter de graven

HOLTEN - Met een rondleiding over de Canadese Begraafplaats in Holten ontdekt u de verhalen achter de graven.

Canadezen die hebben bijgedragen aan de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland, maar in die strijd gesneuveld zijn liggen begraven op de Canadese Begraafplaats. Dat betekent dat er bij de graven vaak een indrukwekkend verhaal hoort. Tijdens de rondleiding leert u meer over de bevrijding en over de begraafplaats.

Deelname
U kunt deelnemen aan de ongeveer 75 minuten durende rondleiding na opgave via 0548 78 91 61 of via info@canadesebegraafplaatsholten.nl. Kosten van de rondleiding bedragen € 3,- en voor basisschoolkinderen € 1,50.