Afbeelding
Foto:

Bakfietstocht voor zendingswerkers

RIJSSEN - In de Meivakantie aanstaande hopen Dick ten Bolscher en Arjan Slagman als leidinggevenden aan het Jeugd en Jongerenwerk van de Protestants Christelijke stichting 'De Fakkeldrager uit Rijssen, samen met een aantal jongeren, een sponsortocht te gaan fietsen.

Dit gebeurt ten bate van de Zendingwerkers Mark en Annemarie Bak in Thailand. Zij willen deze fietstocht verrichtten op twee authentieke bakfietsen, startend vanuit Zandvoor voor een driedaagse terugtocht aar Rijssen. De bakfietsen worden in Zandvoort per auto aangeleverd vanuit Rijssen. (zie ook facebook: Bakfietstocht.)

Alles op de fiets
Ze doen dit natuurlijk niet zomaar, zij zullen deze tocht ieder op een authentieke bakfiets moeten volbrengen. Drie dagen lang moeten ze er op bivakkeren: koken, eten en slapen. Een zware klus dus. De jongeren zullen of op tandems, of op hun eigen fiets de tocht meefietsen. Daarnaast zullen er één of meerdere auto's meegaan om de broodnodige boodschappen en dergelijke onderweg aan te schaffen. De deelnemers bekostigen hun eigen tocht maar proberen met elkaar wel om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen zodat Mark en Anne-Marie Bak voldoende middelen hebben om hun mooie werk in Thailand te blijven doen. Mocht u niet op de hoogte zijn van hun werkzaamheden, kunt u kijken op: www.bakinthailand.nl. Eén van de bakfietsen schenken zij ook aan een goed doel, 'Het Bakfietsje'. De groep vertrekt op 30 april naar Zandvoort, stapt de volgende dag op en ze hopen op donderdag 3 mei te arriveren in Rijssen. Op dat moment zal er in Sion een avond voor de Familie Bak gehouden worden om het geld te overhandigen. Steun ze met een bijdrage bijdrage op: IBAN NL 70 RABO 0157518744 ten name van: ST. Kimon te Apeldoorn o.v.v.: "Bakfietstocht."
Dick Tukkers