"Rijden Zonder Invloed" naar Verkeersschool Te Morsche

RIJSSEN - Leerlingen van Verkeersschool Te Morsche kregen afgelopen dinsdag bezoek van campagneteam "Rijden zonder invloed". In plaats van de gebruikelijke theorieles leerden ze meer over het effect van alcohol, drugs en medicijnen op de rijvaardigheden.

Het campagneteam reist regelmatig af naar verschillende locaties in Overijssel en Gelderland om meer bewustwording te kweken over de gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer. Door middel van een zogenaamde alcohol- en drugsbril ervaart men zelf het effect van alcohol en drugs op de rijvaardigheid. Zo probeert het campagneteam het gesprek aan te gaan met automobilisten en ze te wijzen op de gevaren. Zodoende werd de theorieles voor deze groep toekomstige bestuurders verwisseld voor een interactieve les over de effecten van alcohol en drugs in het verkeer. Hoewel de waarschuwingen bekend zijn, gebeurt het nog steeds met regelmaat dat iemand wordt betrapt op rijden onder invloed. Ook het effect van zware medicatie op de rijvaardigheden mag niet onderschat worden. Ook hier werden de leerlingen op gewezen tijdens deze bijzondere les.

ROV-Oost Nederland
"Rijden Zonder Invloed" is onderdeel van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid - Oost Nederland (ROV-Oost Nederland). Behalve verkeersscholen bezoeken ze ook regelmatig evenementen, festivals, en sportclubs om voorlichting te geven. Daarnaast zijn ze soms langs de weg te vinden tijdens politiecontroles om mensen ter plekke te wijzen op de gevaren. Men hoopt op een betere bewustwording van het probleem door het ze zelf te laten ervaren.