Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten verhoogt normbedrag

RIJSSEN-HOLTEN - De toelatingsnorm voor de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten is met ingang van 2018 verhoogd met 7%. Hierdoor komen meer mensen in aanmerking voor hulp van de Voedsel- en Kledingbank.

Met 7% is de toelatingsnorm flink verhoogd. Ook is in de ledenvergadering van de Voedsel- en Kledingbank besloten om een andere berekening te hanteren voor deze toelatingsnorm. Deze nieuwe berekening, afkomstig van het Nibud, houdt rekening met meer uitgavenposten waardoor meer mensen in aanmerking zullen komen voor een voedselpakket. In de praktijk komt dit vanaf 1 januari 2018 neer op een verruiming van de toelatingscriteria bijna 100,- euro.

Armoedegrens
De voedsel- en kledingbank Rijssen-Holten is er voor mensen die onder de armoedegrens leven. Zij kunnen bij de voedsel-en kledingbank terecht voor tijdelijke hulp in de vorm van kleding en voedselpakketten. Ook kan men hulp krijgen bij het verbeteren van de eigen leefsituatie. Behalve het verlenen van tijdelijke hulp houdt de voedselbank zich ook bezig met het verbeteren van de zelfredzaamheid van cliƫnten. Door samen de problemen in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen wordt er voor gezorgd dat men uiteindelijk weer op eigen benen kan staan.

Voedselpakketten
De inhoud van voedselpakketten is veelal afkomstig van bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo wordt niet alleen armoede bestreden, maar wordt ook getracht het voedseloverschot zo veel mogelijk terug te dringen.