Afbeelding
Foto:

Ronde verder als
'Dwars deur Riessen'

RIJSSEN - Een halve eeuw lang werd het wielercriterium "Ronde van Rijssen" verreden. Sinds 2016 heeft het toenmalig bestuur zijn taken neergelegd en werd deze ronde niet meer georganiseerd.

In het najaar 2016 heeft een groep wielerfanaten de koppen bij elkaar gestoken en besloten een nieuwe stichting op te richten. Een wens van het nieuwe bestuur was het wielercriterium in het centrum van Rijssen te houden, vandaar de nieuwe naam "Dwars deur Riessen". Op vrijdagavond 11 mei 2018 zal het mooiste wielercriterium van Nederland voor A-amateurs weer verreden worden. Twee uur lang zal de strijd losbarsten om de felbegeerde overwinning op te eisen. Het plaatselijke P&K cycleteam hoopt de bekers in Rijssen te houden. Het startschot zal klinken om 19.15 uur in het centrum van Rijssen.

Wielerweekend
Tevens gaat het criterium een onderdeel vormen van een heus wielerweekend. Op zaterdag 12 mei 2018 om 12.00 zal de start van de "Ronde van Overijssel" namelijk weer plaatsvinden vanaf het mooie Parkgebouw. De finish wordt hiervan verwacht tussen 16.00 en 17.00 uur in het centrum van Rijssen. Tevens is er voor de schooljeugd ook weer een dikke bandenrace. Deze gaat over een afgezet parcours, waarbij de start en finish zich zullen bevinden voor de officiële jurybus van de KNWU. Ouders, opa's, oma's en andere familieleden kunnen live vanaf de tribune hun kinderen aanmoedigen.

Het programma
Op 11 mei is van 19.15 tot 21.15 uur 'Dwars deur Riessen', het wielecriterium voor A-amateurs. Op 12 mei is er een uitgebreider programma. Dit start om 12.00 uur met de Ronde van Overijssel bij het parkgebouw. Vervolgens komen om 14.00 uur de kinderen in actie met de dikke bandenrace in diverse leeftijdscategorieën. Om 14.45 uur is de huldiging van de eerste, tweede en derde winnaars in iedere race. Vanaf 16.00 tot 17.00 uur is de finish van de Ronde van Overijssel. De organisatie mag dan weer terugblikken op een hopelijk zeer geslaagd, gezellig en bovenal sportieve wielerronde. Het bestuur van de stichting van de centrumronde van Rijssen bestaat uit Willard Paalman, Arjan Paalman, Paul van den Belt, Wouter Schuiling en Ronny Klomp.