Afbeelding
Foto:

Pijn bij dementie

RIJSSEN - Het Alzheimer Trefpunt Rijssen-Holten organiseert een bijeenkomst met als thema "Pijn bij dementie" op dinsdag 13 maart.

Vaak wordt vaak gedacht dat je door dementie geen pijn kan hebben, of wordt heel stil of juist heel druk gedrag niet als pijn herkend. Als mensen door schade in de hersenen, zoals bij dementie, moeilijker kunnen vertellen en laten zien dat zij pijn hebben, is het belangrijk dat naasten, mantelzorgers en zorgverleners samen goed kijken naar de signalen en overleggen of het logisch is dat iemand pijn heeft. Tijdens de informatieavond wordt hier uitgebreid op ingegaan evenals op de mogelijkheden tot behandeling ervan. Spreker is Marion Giesberts. Zij is werkzaam in opleidingen en trainingen in pijn, palliatieve zorg en complementaire zorg.

Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 13 maart. De bijeenkomst bij De Poort van Twente aan de Enterstraat 188 in Rijssen begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Mariƫt Velding op 0548-638830.