Afbeelding
Foto:

Een vak apart

RIJSSEN - Dat het verhuren van kranen een vak apart is dat kan Willard Pluimers als eigenaar van Pluimers Kraanverhuur volledig beamen. Het in het jaar 2008 gestarte bedrijf, vanuit de woonkamer met de stalling van de kranen bij een tankstation aan de Nijverheidstraat in Rijssen, is in januari verhuisd naar een nieuw pand aan de Noordermorssingel 5 in Rijssen.

Op de nieuwe locatie zijn alle kranen onder één dak ondergebracht en is ook het kantoor van de onderneming gevestigd. Het kranenpark bestaat momenteel uit 8 mobiele toren- en telescoopkranen. De mobiele torenkranen hebben een reikwijdte tot 48 meter. De mobiele telescoopkranen kunnen tot maximaal 100 ton belast worden.

Kraanverhuur op maat
Waarom is kraanverhuur een vak apart? Volgens Pluimers moet er voor iedere uit te voeren klus van te voren worden bepaald welke kraan moet worden ingezet, want Pluimers heeft voor elke klus de juiste kraan. Of het nu gaat om langere of kortere klussen, maakt geen verschil. De werkzaamheden bestaan uit verticaal transport voor dak- en wandbeplating, werkzaamheden ten behoeve van nieuw- en verbouw bij woningen en utiliteitsbouw, de beglazing van panden, snoeiwerkzaamheden en boomverzorging in de groensector. De kranen van Pluimers waren ook aanwezig op de winterfair op de Borkeld om het tentoonstellingsterrein te verlichten.

Dick Tukkers