Creatieve workshops

YPELO - Wilt u een zelfgemaakt bloemstuk op tafel met Pasen? Of wilt u graag een plantenbak vlechten van wilgentenen? Kom dan naar één van de workshops in het Akkerhus.

Op 5 maart wordt er een workshop "Paasstuk maken" gegeven. U kunt dan een mooi bloemstuk maken in de sfeer van Pasen. Op dinsdag 6 maart is er de workshop "Wilgentenen vlechten waarbij u een plantenbak van wilgentenen kunt maken.

Beide avonden bent u vanaf 19.00 uur welkom in het Akkerhus voor een kop koffie. Om 19.30 uur begint de workshop. Zowel voor het "Paasstuk maken" als het "Wilgentenen vlechten" bedragen de kosten € 22,50 (all in). Meer informatie vindt u op www.akkerhus.nl.

Deventer
Stad van
Verbeelding

HOLTEN - Sinds 16 december is in Kulturhus Holten de winterexpositie "Deventer Stad van Verbeelding" te zien. Een bezoek brengen aan de expositie kan nog tot en met 19 mei.

De expositie is van Stichting Collectie Nagelhout Holten. J.P. Nagelhout was huisarts in Holten en na zijn overlijden is zijn kunstcollectie geschonken aan de toenmalige Gemeente Holten. De expositie "Deventer Stad van Verbeelding" heeft als thema Deventer. De stad heeft niet alleen veel schilders voortgebracht, maar de Hanzestad was voor menig kunstenaar ook een inspiratiebron. De exposite is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van Kulturhus Holten, Smidsbelt 6.

Mensen in een andere wereld

HOLTEN - Tot en met 27 april is de expositie "Mensen in een andere wereld" te zien in Kulturhus Holten.

De expositie bestaat uit een groot aantal foto's van Jan Hut en Hans Wissink, beiden uit Holten. Zij hebben vele reizen gemaakt naar andere werelddelen, voornamelijk Afrika en Azië. De reizen werden deels gezamenlijk gemaakt, maar ook ieder afzonderlijk hebben ze bezoeken gebracht aan de werelddelen. Tijdens hun reizen, afzonderlijk en gezamenlijk, hebben ze de mensen daar gefotografeerd. Deze foto's van mensen uit onder meer India, Ghana, Mali en Nepal zijn nu te zien in Kulturhus Holten, Tuinstraat 2 tijdens kantoortijden. De expositie is gratis te bezoeken.