Afbeelding
Foto:

Lezing voor Historische Kring

HELLENDOORN - Ineke Kievit-Broeze vertelt over de zoektocht naar haar familiegeschiedenis die zich afspeelde in Hellendoorn. Het boerengezin leefde in soms barre omstandigheden en kreeg veel te verwerken. Op maandagavond 5 maart vertelt ze erover in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Ineke Kievit-Broeze begint aan dit verhaal als ze van haar tante en sanseveria en een collectie oude brieven erft. De brieven vertellen haar meer over het Hellendoornse boerengezin dat haar familie vormde. Een stel dat twaalf kinderen kreeg maar waarvan er zes al op vroege leeftijd stierven. Ze zoekt uit onder welke omstandigheden dit gebeurde en vooral welke invloed het had op de rest van het gezin. De aandacht gaat vooral uit naar de zussen Jannie, Dien en Zus. Hoe hebben zij dit verwerkt?

Leden van de Historische Kring hebben gratis toegang tot deze interessante lezing. Voor niet-leden is toegang mogelijk voor 3,- euro per persoon. Het is mogelijk om op de avond zelf een kopje koffie of thee te nuttigen voor 1,- euro per stuk. De lezing zal om 20.30 uur beginnen. Ineke's boek over dit onderwerp, "De zuster van mijn moeder", zal tijdens deze avond ook te koop zijn voor 25,- euro per stuk.