Afbeelding
Foto:

"Erik of het klein insectenboek" bij Buitencentrum

NIJVERDAL - De Boekenweek 2018 heeft als thema "natuur", om die reden zal er op zondag 11 maart een interessante middag georganiseerd worden in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Deze middag staat in het teken van het boek "Erik of het klein insectenboek".

Literatuurklassieker
Deze klassieker uit de Nederlandse literatuur verbindt de natuur met literatuur en vertelt indringende verhalen over het dierenrijk. Het boek van Godfried Bomans werd al meerdere keren verfilmd en is alom veel gelezen. Vrijwilligers van het IVN Hellendoorn-Nijverdal verzorgen een leerzame middag voor jong en oud omtrent dit boek in het Buitencentrum. Behalve dat ze stukjes uit het bekende boek zullen voorlezen voorzien ze de luisteraars ook van achtergrondinformatie over de personages. Duik in de wereld van het bekende insectenboek en leer meer over insecten en de natuur in het algemeen. Er werd onder andere verteld over de bouw van de verschillende insectensoorten en hun levenswijze.

Achtergrondinformatie
Bezoekers krijgen tijdens de pauze en na afloop de kans om het boek "Erik of het klein insectenboek" in te kijken. Ze mogen vragen stellen die de vrijwilligers zo goed mogelijk trachten te beantwoorden en ze leren meer over de wereld van insecten door ze te bestuderen onder de aanwezige microscopen.

Staatsbosbeheer
De boekenweek loopt van 10 tot 18 maart van dit jaar. Vanwege het thema van de boekenweek van dit jaar zal de ZINiN bibliotheek Nijverdal voor de gelegenheid veel samen werken met Staatsbosbeheer. Samen plannen ze een interessante en leerzame boekenweek waarbij nuttige informatie wordt uitgewisseld. Zo staat er ook nog een verkoop van tweedehands natuurboeken in de planning, evenals interessante lezingen en wandelingen. Opgave voor "Erik of het klein insectenboek" bij het Buitencentrum op 11 maart kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/boekenweek-sallandse-heuvelrug-erik-of-het-klein-insectenboek. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Dit is inclusief een kop koffie of thee of een glaasje limonade. Zorg dat u niets mist van deze gezellige middag die geheel in het teken staat van de Boekenweek en het bijzondere thema van dit jaar. De uitgelezen kans om meer te leren over dit pareltje uit de Nederlandse literatuur.