Verkiezingscampagne in Rijssen Holten lijkt nu echt te beginnen

RIJSSEN – De verkiezingscampagne in Rijssen-Holten lijkt nu echt te beginnen.

In de aanloop naar de verkiezingen toe hebben verschillende politieke partijen al een voorschot genomen op wat zij de volgende regeerperiode van plan zijn met hun gemeente.

Hart
Vooral de oppositiepartijen VVD Lokaal en D66 doen goed hun best om een plek in het hart van de kiezers van Rijssen en Holten te krijgen. Nog niet zo lang geleden diende de VVD een motie om de nieuwe Koorschool Rijssen van Jan-Geert Heuvelman met een mooi bedrag te steunen. Helaas voor de koorschool en de VVD wezen burgemeester en wethouders dit voorstel af, maar het gebaar van goede wil is in elk geval gemaakt.

Smalend
D66 pakt de campagne op een compleet andere manier aan. De afgelopen jaren voerde D66-voorman Herman Klein Velderman op zijn geheel eigen wijze oppositie in de gemeenteraad. Soms zelfs tot wanhoop van de andere raadsleden. Afgelopen week beklaagde Klein Velderman zich in de regionale pers over de weerstanden die hij in de gemeenteraad steeds moest overwinnen. Hij zou zelfs geregeld smalende opmerkingen naar zijn hoofd krijgen als hij tegen de gevestigde partijen in zou gaan. Volgens hem zou vooral de SGP als grootste fractie door de andere partijen worden ontzien.

Zondag
De kwestie van de winkelopenstelling op zondag is bij deze verkiezingen een heet hangijzer. ChristenUnie en SGP zijn allebei faliekant tegen de zondagsopenstelling. Zij zijn om religieuze en sociale redenen tegenstanders van de 7 keer 24 uur economie. Volgens is één dag per week bijzonder goed om wat afstand te nemen, zeker voor zelfstandige ondernemers.

Meerderheid
PvdA, Gemeentebelang, VVD en D66 hebben geen bezwaar tegen winkelopenstelling op zondag. Wat hen betreft zouden de winkels in Holten in elk geval op zondag open mogen zijn. Ook het CDA laat de openstelling van de winkels in Holten afhangen van de beslissende meerderheid.


Het woord is aan de kiezers. Woensdag 21 maart kunnen de kiesgerechtigden hun stem uitbrengen op 11 stembureaus in Rijssen en 5 stembureaus in Holten.