Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Kahraman en Acis over Aramees Erfgoed

RIJSSEN – Isa Kahraman en Gewargis Acis van Syrisch-Orthodoxe gemeenschap geven maandag 5 maart 's avonds achtergrondinformatie bij de expositie De Verborgen Parel in de de Rijssense Musea aan de Kasteellaan.

Kahraman vertelt over de achtergronden van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Rijssen waarvan hij deel uitmaakt. Wanneer en waarom zijn ze hier gekomen? Wat was hun beweegreden en hoe is hun vestiging in Rijssen en elders in Twente en de wereld in het werk gegaan. Gewargis Acis is docent Syrisch-Orthodoxe taal en liturgie. Hij onderwijst wekelijks de kinderen van de Rijssense Syrisch-Orthodoxe gemeenschap. Na de korte lezingen in 'n Koffiehook van het brandweermuseum volgt een korte pauze. Wie dat wil kan dan oversteken naar het kasteel voor een bezoek aan de expositie. De tijdelijke expositie De Verborgen Parel is in de wisselzaal op de eerste verdieping maar begint al in de galerij. Kahraman en Acis zijn er bij om tekst en uitleg te geven.

Inloop met koffie vanaf 19.40 uur. Start van de lezingen om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar voor twee keer koffie met iets erbij wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd. Aanmelden is niet verplicht, maar wie verzekerd wil zijn van een zitplaats, kan zich aanmelden per mail info@rijssensmuseum.nl of telefonisch 0548 514 261.

De tijdelijke tentoonstelling is georganiseerd door de Aramese Federatie in samenwerking met de vereniging Abgar Rijssen en de Rijssense Musea. Burgmeester Hofland opende vorige week de expositie onder grote belangstelling. De Rijssense Syrisch-Orthodoxe gemeenschap had gezorgd voor speciale hapjes. Om de goede verhoudingen met de Rijssense gemeenschap te onderstrepen, had een aantal Syrisch-Orthodoxe meisjes zich in traditionele Rijssense klederdracht gestoken. Zaterdagmiddag bezochten de kinderen van de Rijssense Syrisch-Orthodoxe gemeenschap de expositie.