Afbeelding
Foto:

Historie Muziekvereniging Wilhelmina 1990- 2000

RIJSSEN - In juli van het jaar 1990 organiseerde Wilhelmina een openluchtconcert in de koepel van het Volkspark, "voor elk wat wils". Aan dit concert werd medewerking verleend door de bekende zanger en presentator Ernst Daniël Smid uit Enschede. Ernst Daniël Smid trad destijds regelmatig op diverse podia in het land en had een TV programma. Tijdens het concert in juli zorgde hij voor een van de hoogtepunten van deze avond met de vertolking van het lied: "You'll never walk alone". Dit zong hij samen met solist Ard Kamphuis, lid van het Rijssens Mannenkoor.

Opening Morshoes
Zaterdag 7 september 1990 was een gedenkwaardige dag voor Wilhelmina. Op deze dag werd het Morshoes, het nieuwe clubgebouw aan de Morsweg, officieel geopend door burgemeester E. van Voorden. In dit jaar waren er weer muziekexamens, deze keer in Holten. Corine de Kruijff (hobo), Miranda Pas (fluit), Marieke Overbeek (altsaxofoon), Nynke v.d. Berg, Miranda Ligtenberg, en Remco Boksem (klarinet) waren de kandidaten. Docenten van de geslaagden waren Wout Ligterink, Dinant Rozendom en Wim Kreijkes.

Operette
In het jaar 1991 neemt Gerard Kastenberg na zeven jaar afscheid als voorzitter, hij werd opgevolgd door Jan van Coeverden. Ook werd in dit jaar voor het eerst in de geschiedenis (in Nederland) een concours georganiseerd voor podiumkorpsen in het Parkgebouw in Rijssen. Op 16 november 1993 werd er een Historische Operette georganiseerd door het Rijssens Mannenkoor waaraan verschillende Rijssense verenigingen meewerkten, waaronder Wilhelmina. In het jaar 1994 werd de show "Wilhelmina Goes America" gehouden in de sporthal, waaraan werd meegewerkt door het orkest, de drumfanfare en majorettes. Ook begint in dit zelfde jaar dirigent Hans Hilgerink een leerlingorkest.

Play-inn en kerstmarkt
Op 4 november 1995 wordt er door Wilhelmina een play-inn gehouden met als muzikaal leider dirigent Joop Boerstoel, evenals werd er in dat zelfde jaar een kerstmarkt gehouden in het Morshoes die muzikaal werd opgeluisterd door verschillende ensembles uit het harmonieorkest. De aerobics marathon die werd gehouden in het verenigingsgebouw werd een groot succes! De verwachte opbrengst van 1000 gulden werd ruimschoots overtroffen met maar liefst 3077 gulden. Er werd een jubileumcommissie ingesteld voor voorbereidingen voor het 100-jarig jubileum.

Op 16 november 1996 nam het harmonieorkest van Wilhelmina deel aan de concertwedstrijden in Zaandam en behaalde een eerste prijs met 296,5 punten! Ook werden er clubbladen uitgebracht met de titel "Eawn Oetbloaz'n".

100 jarig bestaan
In het jaar 1998 werd de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Rijssen muzikaal opgeluisterd als aanloop naar het 100-jarig jubileum van Wilhelmina in dat jaar. Het 100-jarig bestaan van Wilhelmina wordt gevierd met een jubileumconcert met de zangeres Donna Lynton en een expositie in het Rijssens Museum. Tenslotte kreeg in 1999 de drumfanfare van Wilhelmina de eervolle uitnodiging om mee te werken aan de Taptoe Almelo in het Heracles-stadion. Men gaf een spetterende show voor het enthousiaste, talrijke publiek.

Dick Tukkers