JW Roy & The Royal Family in ZINiN theater

NIJVERDAL - Songwriter JW Roy staat op 31 maart samen met The Royal Family in het ZINiN Theater Nijverdal met "A Room Full of Strangers."

JW Roy is een harde werker. Door de jaren heen schreef hij vele songs voor anderen, waaronder nummer 1 hits en side-projecten met onder anderen Diggy Dex en Guus Meeuwis. Zijn meest persoonlijke songs bewaarde hij altijd voor zijn eigen albums.

In de mooie authentieke huiskamer van de Beerze Brouwerij in Vessem zocht producer Léon Bartels naar de robuuste outlaw en de licht psychedelische kant van JW Roy. Voor deze A Room Full Of Strangers werd in ruime mate geput uit samenwerkingen met andere zangers en songwriters. Het was vooral de plek waar alle grote momenten van de afgelopen jaren bij elkaar kwamen, waaronder het overlijden van zijn vader Wim, en alle zorg en liefde daaromheen.

A Room Full Of Strangers varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-'n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Met zijn vaste band The Royal Family creëert JW Roy een brede americana sound, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.

Theatershow
In de gelijknamige theatershow hoort men de meeste nummers van zijn nieuwe album en enkele klassiekers uit het grote americana repertoire. JW Roy vertelt over zijn eigen leven, maar ook over dat van anderen die dichtbij hem staan en situaties die hem opvallen. JW Roy zet in zijn theatershow ook de 'outlaw' in het zonnetje. Een ode aan de vreemde vogels in zijn leven, van de maatschappij en van zijn genre: de Americana, country en roots-muziek. Want zeg nou zelf, wat is een wereld zonder paradijsvogels?