Honingbij helpt ons eten
Honingbij helpt ons eten Foto:

Bloemen voor bijen nodig op het schoolplein

RIJSSEN EN HOLTEN -Basisscholen en BSO's uit Rijssen en Holten kunnen zich opgeven voor de Bloemen voor Bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel om de bijen een handje te helpen. Scholen ontvangen dan biologisch bloemenzaad en een bijenhotel. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij. Breng jouw schoolplein tot bloei en doe mee! Aanmelden kan tot 12 maart via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. Dit komt onder andere door een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Onze bijen kunnen dus best wat hulp gebruiken.

Bijenactie voor basisscholen en BSO's
Om de bijen een handje te helpen, kunnen basisscholen en BSO's uit Rijssen en Holten meedoen met de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel. Wil jij de bijen graag verassen met een zee aan bloemen op jouw schoolplein? Meld je klas dan snel aan voor de Bloemen voor bijen actie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt een bijenhotel en een zak biologisch bloemenzaad die je samen met je leerlingen in het voorjaar kunt zaaien. Daarnaast krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bijen.

Aanmelden
Scholen en BSO's uit Rijssen en Holten kunnen zich tot maandag 12 maart opgeven voor deze actie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via bovenstaand e-mailadres of 038-4250960. De Bloemen voor bijen actie wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rijssen-Holten. Door een bijdrage van gemeente Rijssen-Holten kunnen basisscholen en BSO's het hele jaar door kosteloos educatief materiaal aanvragen op de thema's natuur, duurzaamheid, energie, grondstoffen, voedsel en water. Kijk voor het complete aanbod op www.natuurenmilieuoverijssel.nl.