Ergernis over Ronde dwars deur Riessen

RIJSSEN – Er is ergernis ontstaan over de Ronde deur Riessen.

Het ongenoegen betreft niet het wielerspektakel zelf dat op 11 mei aan de vooravond van de Ronde van Overijssel wordt verreden, maar het gaat over de naam.

Deur
Bekende Rijssenaar, Wim Karkdijk, vindt het geweldig dat de organisatie van het wielerfestijn dwars door Rijssen wil. "Daar is zelfs een mooie dialectnaam voor bedacht, maar wie schetst mijn verbazing dat het Ronde déúr Riessen gaat heten, dat moet natuurlijk zo snel mogelijk veranderd worden in Ronde dúúr Riessen," aldus Karkdijk.

Houtdorp
Karkdijk geniet in Rijssen enige bekendheid. Hij was altijd werkzaam in het onderwijs en sinds mensenheugenis organiseert hij de uiterst populaire vakantiehoutdorpen voor de jeugd.

Hart
Karkdijk wil er uiteraard geen halszaak van maken, maar toch kan hij zijn ergernis met moeite onderdrukken. "Ik lijd niet aan eenkennigheid en mensen die geen dialect spreken zijn er mij echt niet minder om, maar het Rijssens dialect ligt mij zeer na aan het hart. Ik ben ook heel blij dat het gebruikt wordt voor een mooi wielerevenement. Maar doe het dan wél goed. Het is ook maar een kwestie van één letter vervangen. Dat moet kunnen."

Wielerevenement
Het wielerevenement voor A- amateurs wordt verreden op de vrijdagavond voorafgaand aan de Ronde Overijssel van 19.15 tot 21.15 uur.

Ronde van Overijssel
De Ronde van Overijssel is voor profs en start zaterdag 12 mei om 12.00 bij het Parkgebouw. De finish is 's middags van 16.00 tot 17.00 uur.