Afbeelding
Foto:

Twente Airport viert succesvol eerste jaar met leuke Fly-In

TWENTE - Twente Airport is deze maand al weer een jaar open. Sinds 30 maart vorig jaar is het vliegveld weer operationeel, nadat het sinds 2008 effectief gesloten was voor de burgerluchtvaart.

De heropening van de luchthaven had veel voeten in de aarde; zowel in de lokale als regionale politiek was er veel discussie over heropening en de kansen die dit Twente zou bieden. Zo zou het vliegveld banen opleveren volgens voorstanders, terwijl tegenstanders juist grote verliezen en milieuschade vrezen. Na het eerste jaar valt in ieder geval op sommige punten een balans op te maken.

Bedrijvigheid
Het afgelopen jaar was er veel te melden qua bedrijvigheid op het luchthaventerrein. Zo vloog vliegtuigontmanelaar AELS meerdere grote toestellen in voor ontmanteling. Zo was de eerste landing van een Boeing 747 op Twente Airport een bijzondere publiekstrekker. Verder waren er ook op het gebied van drones leuke ontwikkelingen; zo is de luchthaven ook een mooie test- en ontwikkellocatie voor nieuwe toepassingen van deze onbemande vliegtuigen. Space53 is bezig met het opleiden van nieuwe dronepiloten én ontwikkeling van innovatieve toepassingen. Ontwikkelingen die dus inspelen op een toekomstige verwachting en hopelijk op termijn ook bijdragen aan regionale werkgelegenheid. Om de eerste verjaardag van Twente Airport te vieren organiseert het vliegveld op vrijdag 30 maart ook een kleinschalige Fly-In. Er is ruimte voor maximaal dertig vliegtuigen die dan rond 12.00 uur arriveren. Met een hapje en koffie wordt informeel stilgestaan bij het eerste jaar. Ook vliegtuigspotters en -fotografen zijn welkom na aanmelding. Op www.twente-airport.nl staat meer informatie over de Fly-In.