Afbeelding
Foto:

Klassiekers sieren
centrum Hengelo

HENGELO - De Hengelose binnenstad krijgt een bijzonder nieuw bedrijf; Maxima Classic Cars opent deze zaterdag een nieuwe vestiging in het voormalige Duthler-pand aan de Willemstraat 39. Waar eerder de nieuwste mode de etalage sierde, treffen we er nu klassieke auto's aan. Een bijzonder bedrijf op een bijzonder mooie locatie.

Maxima Classic Cars is in de regio al goed bekend bij de liefhebbers van auto's met een geschiedenis. Zo heeft het bedrijf nu al een vestiging in Saasveld. Het uitbreiden naar Hengelo schept interessante nieuwe kansen én het past in de huidige opleving van de Hengelose binnenstad. Een unieke onderneming die iets anders biedt dan gebruikelijk; een publiekstrekker in zijn eigen recht.

Liefhebber
De liefhebber kan zich vergapen aan zo'n twintig klassieke auto's. Eigenaar Pieter Jan van Oosten heeft al meerdere bijzondere auto's in de etalage staan; klassieke Volvo's, een Volkswagen T1 en een Alfa Romeo Spider. Alles zal er te vinden zijn; van de dure Rolls Royce tot een betaalbaar icoon zoals de Citroën 2CV. Hoewel de nadruk ligt op auto's uit de jaren '50 en '60 zullen ook best andere bijzondere voertuigen hier te vinden zijn. Doordat Van Oosten's collectie klassiekers de afgelopen jaren groeide, was het pand in Saasveld al snel te klein. Door auto's onder te brengen op een mooie zichtbare locatie in Hengelo trekt dit nog meer liefhebbers van klassieke auto's.

Retro
Naast de klassieke auto's zijn er ook andere leuke retro spullen te koop. Het gaat dan om bijpassende jaren '50 en '60 items voor de echte liefhebber; zoals neon-verlichting en reclameborden. Met in de toekomst nog veel meer items die passen bij de klassieker-fanaat.

Beperkt open
Maxima Classic Cars zal vanwege deze bijzondere insteek niet dagelijks geopend zijn; eerst beginnen zij met opening op de vrijdag en zaterdag. Maar, als er veel belangstelling is, zou dit in de toekomst uitgebreid kunnen worden. Daarnaast zijn de klassiekers ook op afspraak te bezichtigen. Kom eens langs of kijk op de website, www.maxima-classiccars.nl