Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Enterse Ina Mennegat schrijft met lef haar eigen boek

RIJSSEN-ENTER- Bij de Stadsboerderij in Rijssen presenteerde Ina Mennegat uit Enter op woensdag 7 maart haar eigen boek met als titel Lef.

Dat gebeurde in aanwezigheid van familieleden, kennissen en vrienden. Na het officiƫle gedeelte werd onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat over het nieuwe boek Lef. De Wierdense cultuurwethouder Roselien Slagers (op de foto links) mocht het eerste exemplaar ontvangen uit handen van de veelzijdige schrijver, coach, trainer en interim-manager. Ina schrijft al jaren over het leven van alledag en richt zich daarnaast op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Organisaties in beweging brengen is haar doel. Ze moedigt een ieder aan meer lef te tonen op persoonlijk vlak, in de organisatie en de maatschappij." Volgens wethouder Slagers is 't Koomp wal good! een lijfspreuk van haar en daarnaast Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.

Stoer
Mennegat liep zeven jaar geleden de marathon van New York en is daarna aan het schrijven gegaan. In haar speech was toch wel enige emotie te bespeuren om het mooie boek en de mensen om haar heen die haar hebben geholpen. Daarnaast wil ze best toegeven het ook wel stoer te vinden om met dit boek te komen. "Het gaat om het nemen van risico's over de grens van je comfortzone. Net voorbij dat randje ontstaat lef! Ik heb het geschreven met Twentse humor en de nodige zelfspot," aldus Mennegat. Auteur Jaco van der Schoor zegt hierover: "Het boek is een echt Ina-boek. Ik ken Ina als enorm energiek, enthousiast, leergierig, impulsief, hulpvaardig en soms een tikje vermoeiend. Die enorme energie zit ook in dit boek. Een boek vol wijsheid, humor, rijkdom en lessen." Het boek is een uitgave van het Boekengilde en bevat ruim 270 pagina's en kost 19,95 euro. Bestellen via de website van Ina Mennegat (www.darebeweegt.nl), bol.com en Primera in Enter.

Jenny ter Harmsel