Afbeelding
Foto:

Voorzitter Dorcas Rijssen aangesteld als winkeladviseur

RIJSSEN - Sinds 1 oktober 2017 is Wim Geerling, voorzitter van Dorcaswinkel Rijssen, werkzaam als winkeladviseur van de landelijke hulporganisatie Dorcas. Dorcas zet zich in voor de allerarmsten op veel plekken in de wereld.

Wim was in het verleden werkzaam in het bankwezen en de schuldhulpverlening. Ook was hij betrokken bij de opbouw van de Doracwinkel in Rijssen. In januari 2017 volgde Geerling zijn voorganger Cees Proos op als voorzitter. Samen met de andere bestuursleden is Geerling verantwoordelijk voor de communicatie, veiligheid en bedrijfsvoering. De winkel biedt een zinvolle dagbesteding voor meer dan 100 vrijwilligers. Vrijwilligers zijn het kapitaal van de winkel, aldus Geerling. "Zonder hen kan de winkel niet bestaan. Het is belangrijk vrijwilligers te betrekken bij eventuele veranderingen. Als bestuurder moet je open staan voor wensen of ideeën, al weet je ook dat uitvoering daarvan niet altijd haalbaar is. Regelmatig vindt er overleg plaats met de verschillende afdelingen." Dorcaswinkel Rijssen sponsort 15 adoptiekinderen in Afrika en 5 ouderen in Oost Europa. De overige opbrengsten komen geheel ten goede aan Dorcas Aid International.

Winkeladviseur
In zijn nieuwe functie is hij de contactpersoon tussen het hoofdkantoor en de medewerkers van de Dorcaswinkels in Oost-Nederland. Hij geeft adviezen en is mede verantwoordelijk voor verbouwingen en projecten. Zo worden op dit moment alle winkels van een nieuw kassasysteem voorzien. Ook worden er beeldschermen geplaatst waarop bezoekers algemene informatie over Dorcas zien. Als adviseur woont Wim ook bestuursvergaderingen binnen andere Dorcaswinkels bij. Dorcas heeft grote ambities voor de komende jaren, door het aantal vestigingen van 31 naar 50 uit te breiden. Met zijn ervaring hoopt Wim hier een steentje aan te kunnen bijdragen.
Dick Tukkers