Afbeelding
Foto:

Sport belangrijk thema voor SGP Rijssen

RIJSSEN - De SGP in Rijssen-Holten heeft op dit moment zeven zetels. Op nummer 6 staat huidig raadslid Jan Noeverman. In de campagne heeft hij als thema Oog voor Sport. SGP en sport: gaat dat wel samen? Wij vroegen hem om een toelichting.

U heeft sport als thema voor de verkiezingen. Maar de SGP staat toch vaak juist heel kritisch tegenover ontwikkelingen op sportgebied?

Sport is een belangrijk thema in de gemeentelijke politiek. In de gemeenteraad staat sport vaak alleen op de agenda als het gaat om belangen van individuele verenigingen uit de wedstrijdsport. En daar hebben wij moeite mee. Sport omvat namelijk veel meer dan alleen de georganiseerde wedstrijdsport. Dat Rijssen-Holten in 2012 wandelgemeente van het jaar was en vorig jaar bijna fietsgemeente van het jaar valt ook onder het thema sport. We hebben in Rijssen en Holten veel aantrekkelijke wandel- en fietspaden en goede sportaccommodaties en dat willen wij graag zo houden. Want sporten en bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn: voor jong en oud, mensen met en zonder beperking, bij een vereniging of zelf, binnen of buiten.

Wat betekent dat concreet voor de komende vier jaar?

De komende periode zullen er belangrijke keuzes gemaakt worden rond bijvoorbeeld het nieuwe zwembad en de fusie van voetbalverenigingen. Wij zetten ons in voor behoud van het buitenbad in Holten, renovatie van het buitenbad in Rijssen en de bouw van een duurzaam nieuw, groter binnenbad in Rijssen. Daarvan profiteren heel veel mensen: jong en oud, recreatieve zwemmers, wedstrijdzwemmers en waterpoloƫrs.

Het biedt ook meer ruimte voor zwemlessen. Wat betreft de fusie van voetbalverenigingen zetten wij in op slimme combinaties van sportactiviteiten op de Koerbelt in plaats van realisatie van een nieuw sportcomplex in bijvoorbeeld het Opbroek voor een individuele vereniging. Dat is volgens ons op de langere termijn zowel financieel als maatschappelijk effectiever.