Afbeelding

SC Rijssen ten onder tegen Bruchterveld

RIJSSEN – Een zomerse zaterdagmiddag op De Koerbelt met veel publiek.

Het team begint met de jeugd op de reservebank. Met de door verzekeringskantoor Dannenberg - Attentiv Rijssen geschonken wedstrijdbal wisten de pupillen van de week Mailaa en Maischa Nijland de handen op elkaar te krijgen en de spitsen van Sportclub de weg te wijzen naar het doel van Bruchterveld.

Daarna was het de beurt aan de senioren en dat bleek voor hen toch een stuk lastiger. Na een periode van aftasten door beide teams trok Bruchterveld de wedstrijd naar zich toe en zette Sportclub onder druk. In de 34-ste minuut moest Evan Aalderink gewisseld worden wegens een blessure en kwam jongeling Jasper Kreijkes hem vervangen. Na 40 minuten spelen was er weer een goede snelle aanval van Bruchterveld aan de rechterkant. De bal werd op de schoen gelegd van Roeleveld en die wist wel raad met deze goede kans: 0-1.

Na rust zien we een nog beter spelend Bruchterveld dat de duimschroeven nog strakker aandraaide. Op het snelle spel via de zijkanten had Sportclub geen antwoord. In de 50-ste minuut opnieuw een aanval die snel naar de zijkant werd gespeeld en daarna scherp werd voorgetrokken door Dijk. Lubbers kopt tegendraads de 0-2 achter de kansloze Ronnie Nijland. De geblesseerde Maxim van Straaten moet dan worden gewisseld voor Tygo Pijffers. In de 75e minuut dacht Thijs Tijink uit een goede aanval van Sportclub te scoren, maar zijn schot ging via buitenkant paal naast het doel van Bruchterveld. Dirk Oosthoek werd gewisseld voor Matthijs Tempert. Sportclub voetbalt dan beter, maar Bruchterveld scoort nog enkele keren omdat fouten worden gemaakt in de verdediging. De gewisselde Op de Haar weet nog 2 keer te scoren en ook Altena vindt het net: 0-5.