Ga volwassen om met Armeense genocide

RIJSSEN - "We leven in Nederland in een volwassen democratie waarin ook gevoelig liggende zaken bespreekbaar zijn. Ik zou graag zien dat ook Turkije op een volwassen manier omgaat met het erkennen van de Armeense genocide."

Tachtig
Dat zei burgemeester Arco Hofland onlangs bij de opening van de reizende expositie over het Aramese erfgoed in de wisselzaal van de Rijssense Musea. De expositie geeft een beeld van de geschiedenis van het Aramese volk, waarvan grote groepen in de jaren tachtig van de vorige eeuw in Nederland en in Rijssen terechtkwamen.

Ontmoetingskerk
In Rijssen verleende de Ontmoetingskerk aan de Boomkamp kerkasiel aan deze vluchtelingen die in hun land van herkomst hun christelijke geloof niet meer openlijk konden belijden.

3000
Om meer begrip te krijgen voor deze bevolkingsgroep heeft de Aramese Federatie in Nederland een tentoonstelling samengesteld over de ruim 3000 jaar oude geschiedenis van de Aramese taal en de Aramese bevolkingsgroep.

Einde
De expositie in het Rijssens Museum loopt deze week af. Vele bezoekers hebben de boeken, schilderijen, fotomateriaal en de religieuze voorwerpen in het Rijssens Museum gezien. Ook was er veel belangstelling voor de lezingen die in het kader van de expositie zijn gehouden.