Wildpluk wandeling

RIJSSEN - Tijdens het wandelen krijgt u meer informatie over wat er groeit en bloeit in de natuur. Eetbare planten worden misschien wel geplukt voor een soep achteraf.

Francine van Rossem is boerin van Kruidenhuis De Vlo. Onder haar leiding wordt er een wandeling gemaakt in de omgeving van Kruidenhuis De Vlo die ongeveer één tot twee uur kan duren. De natuur heeft veel meer eetbare planten dan men denkt. Francine van Rossem kan u daar tijdens de wandeling alles over vertellen. Na afloop wordt er iets te eten klaargemaakt of thee gezet van de oogst. Op 28 maart meewandelen kan vanaf 14.00 uur. Er wordt gestart bij Kruidenhuis De Vlo, Drostendijk 2 te Rijssen. Deelname kost € 7,50.

Holterbergtoer

HOLTEN - De Holtense Wielervereniging heeft weer een uitdagende Holterbergtoer uitgezet in verschillende afstanden. De toer gaat van start op zondag 25 maart. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf aanmelden in sporthal 't Mossink.

Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 50, 80, 115 of 150km. Alle routes voeren langs indrukwekkende landschappen van de Sallandse Heuvelrug en bevatten veel klimwerk voor de racefietsers. Aanvang van de toer is mogelijk van 7.30 tot 10.00 uur. Degene die 150km willen afleggen hebben tot 9.00 uur om van start te gaan. De routes staan goed aangegeven en onderweg treft men verzorgingsposten waar wordt getrakteerd op water en versnaperingen. Voor meer informatie: www.wvholten.nl.