Afbeelding
Foto:

Bezorging in goede handen in Rijssen

RIJSSEN - Het is in al die jaren dat Het Hart van Rijssen in Rijssen bezorgd wordt, nog niet voorgekomen dat het Hart van Rijssen niet op vrijdag in onze brievenbus aan de Bevervoorde aanwezig was. Dit is mede te danken aan de trouwe zorg van de dames van den Noort uit de Jan Ter Horststraat in Rijssen. In de beginjaren zorgde Emma van den Noort voor de bezorging en ruim een jaar geleden heeft haar zus Lotte (13) de bezorging overgenomen.

Door weer en wind
Lotte is leerling klas 2TL Van de Jacobus Fruytierschool in Rijssen. Zij is Van plan om in de toekomst in de zorg te gaan werken. Lotte bezorgd op vrijdag totaal 212 kranten in de volgende straten: Dokter Stokkersstraat, de Molenstalweg , De Krans, De Huttenwal, Jan ter Horststraat , De Bevervoorde en een gedeelte van de Haarstraat. Ze heeft per week ongeveer twee uur werk aan de bezorging. Een voordeel is dat ze graag in de vrije natuur aanwezig is, "daar geniet ik vooral in het voorjaar van," aldus Lotte. "Maar als het soms erg koud is, of als het hard regent, zie ik er wel eens tegen op om te gaan bezorgen. Maar ik sla nooit over want de adverteerders en de lezers rekenen er op dat de krant in de bus komt, ze kijken hier iedere vrijdag weer naar uit."

Iets extra's
Ik vroeg Lotte of het geld dat ze met het bezorgen verdiend een speciaal doel dient. "Nee," zegt Lotte, "maar naast het zakgeld dat ik van mijn ouders ontvang, kan ik nu iets extra's kopen of ondernemen wat ik leuk vind en dat stimuleert mij om door te gaan." Het Hart van Rijssen is trots en blij met deze trouwe bezorgers en met alle trouwe bezorgers die bij weer en wind het Hart van Rijssen op de afgesproken tijd in hun wijk bezorgen. Bij deze bezorgers is het Hart van Rijssen in goede handen.

Dick Tukkers