Afbeelding
Foto:

Vrijwilligersactie NL-Doet in Maranatha

RIJSSEN - Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart stond in het teken van NL-Doet. Het is de grootse vrijwilligersactie van Nederland die ook dit jaar door het Oranje Fonds weer werd georganiseerd.

Zo schreef Woonzorgcentrum Maranatha in Rijssen ook dit jaar weer bedrijven en scholen aan om hun medewerking te willen verlenen. Dat deze uitnodiging geen windeieren heeft gelegd bleek vrijdag uit de grote opkomst van leerlingen van het Hoornbeeck College uit Apeldoorn/Rijssen. De handen werden uit de mouwen gestoken en al snel kregen de ramen een heldere doorkijk. Tafels in de eetzaal werden gedekt en in de zaal van de dagopvang hielpen leerlingen economie met het snijden van de sperzieboontjes. Stoere jongens en meisjes, met de opleiding Zorg in hun pakket, hielpen met de zogenaamde maaltijdtaxi, waarbij bewoners die aan een rolstoel gekluisterd zijn van de appartementen naar de eetzaal werden gereden. De "doe-dag" werd afgesloten met een wandeling naar het hertenkamp met bewoners van dagopvang 'de Korenbloem' en 'het Anker'. Werknemers van Gamma Rijssen spoten zaterdag, met de door hun meegebrachte hogedrukreinigers, de binnenpleintjes schoon.

Pannenkoeken
Medewerkers van Albert Heijn Rijssen hielpen mee met pannenkoeken bakken, evenals enkele vrijwilligers. Deze heerlijke lekkernij ging er bij de bewoners dan ook in als koek. Ook deze dag werd er door diverse vrijwilligers geboend, stof gezogen, vitrines schoongemaakt en de taxibus werd stevig onder handen genomen door één van de managers van Maranatha. De heerlijke lunch voor de vrijwilligers van vrijdag en zaterdag werd aangeboden door Bakkerij Voortman, Dirk, Bakker Leo, Jumbo en AH welke ook het pannenkoekenmeel schonk. De onlangs door brand getroffen supermarkt PLUS-ter Maat kon dit jaar helaas niet meedoen aan deze actie. Al met al kan de activiteitencommissie bestaande uit Jorieke, Bianca, Greetje en Anneke terug kijken op twee geslaagde NL-DOETdagen.

Dick Tukkers