Rijssens Leemspoor

RIJSSEN - Het treintje op het Rijssens Leemspoor zal vanaf zaterdag 31 maart weer rijden. Het traject aan de voet van de Rijsserberg rijdt naar de remise aan de Markeloseweg 78B en terug.

Rijd mee met de Leemspoor trein en leg het traject af dat 100 jaar geleden werd gebruikt voor de steenfabrieken. Herbeleef een stuk Rijssense geschiedenis tijdens deze rit in de Leemspoor trein. De trein rijdt vanaf 31 maart elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers die graag willen meerijden kunnen opstappen bij de loods aan de Markeloseweg. Een van de treinstellen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Kijk voor meer informatie over een ritje met de Leemspoor trein op www.leemspoor.nl.

Demonstratie prepaperen in Natuurmuseum

HOLTEN - Op zondag 25 maart is in het Natuurmuseum Holterberg een demonstratie preparen te volgen. Preparen is het opzetten van (wilde) dieren en is een ware kunst.

Preparateur Jentai van Grevenhof geeft deze middag vanaf 13.00 uur een demonstratie. Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. Bij dit alles is de kennis van de preparateur wat betreft de levenswijze van het dier absoluut noodzakelijk. Hij moet gedrag en houdingen kennen en met name de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven. Bezoek het museum om deze bijzondere demonstratie bij te wonen om 13.00 uur. De normale tarieven voor bezoekers van het museum zullen gelden. Kijk voor meer informatie op www.museumholterberg.nl.

Paasvuren keuring

HOLTEN - Op zaterdag 31 maart is het tijd voor de jaarlijkse paasvurenkeuring.

De traditionele paasvuren worden al volop gebouwd. Een keuringscommissie zal op de zaterdag voor pasen de verschillende paasvuren in en rondom buurtschap Holten beoordelen op grootte, inhoud en afwerking. Zij mogen in totaal drie wisselbekers uitreiken. De keuringen zullen beginnen rond 14.00 uur. Aan het eind van de dag zal de prijsuitreiking plaatsvinden in café Toontje aan de Stationsstraat .