Afbeelding
Foto:

De Paarse Diva's
op zoek naar leden

RIJSSEN - De Red Hat Society is een organisatie van vrolijke dames die getooid met rode hoed en paarse kleding plezier maken. Het chapter in Rijssen "De Paarse Diva's" bestaat inmiddels uit 9 leden.

Het chapter heeft als doel in vriendschappelijke sfeer leuke activiteiten te organiseren. De Red Hat Society ontstond in de jaren negentig van de vorige eeuw en is uitgegroeid tot een internationale club van vrouwen van vijftig jaar en ouder. Het belangrijkste doel: samen pret maken, zichtbaar zijn en de boel op stelten zetten. "Wij organiseren regelmatig evenementen en uitstapjes, waarbij alle leden vanzelfsprekend een rode hoed opzetten. De eerste donderdag van de maand treffen we elkaar in een horeca gelegenheid in Rijssen. Daar bespreken we vervolgens ons uitje voor die maand." vertelt Erna Nijsink, 'Queen' van de Paarse Diva's in Rijssen. "Het rebelse sprak mij aan. Waar staat dat je een grijze muis moet zijn na je vijftigste? Het is heerlijk om af en toe iets geks te doen."

Red Hat Society
Als Erna met haar groep, 'De Paarse Diva's', op stap is, ziet ze regelmatig mensen glimlachend omkijken, puur vanwege het plezier dat de vrouwen uitstralen. Bij de Red Hat Society is er dan ook maar één echte regel: niet zeuren. "Natuurlijk moet je het even kwijt als er iets ernstigs aan de hand is. Maar daarna pakken we de draad weer op en gaan we samen lol trappen. Dan voel je je gelijk ook veel beter." De Paarse Diva's zijn een officieel chapter van het internationale Red Hat Society en bevinden zich in de omgeving Rijssen. Ze plannen regelmatig gezamenlijke uitstapjes naar bestemmingen in de regio of juist verder van huis. Hierbij zijn de Paarse Diva's altijd gekleed in vol ornaat: met een rode hoed en paarse outfit. Het chapter in Rijssen staat open voor nieuwe leden. Ook vrouwen die de leeftijd van 50 nog niet hebben bereikt, maar wel streven naar dezelfde doelen als De Paarse Diva's zijn welkom bij de Red Hat Society. De society richt zich voornamelijk op plezier, vriendschap, vrijheid, voldoening en gezondheid. Leden van onder de 50 jaar worden zogenaamde Pink Hatters genoemd, terwijl leden vanaf 50 jaar Red Hatters zijn. Meer weten over de Paarse Diva's of de Red Hat Society? Op www.depaarsedivas.nl lees je meer over de Rijssense diva's, hun spelregels en de tal van leuke activiteiten die ze samen ondernemen. Contact kan ook opgenomen worden via info@depaarsedivas.nl. Als het leven als Paarse Diva ook iets voor jou? Maak snel kennis met de Red Hat Society en de Paarse Diva's in Rijssen.