Afbeelding
Foto:

Wilhelmina: 'zonder
verleden geen toekomst'

RIJSSEN - In een achttal aflevering hebben we u een kijkje kunnen geven in het verenigingsleven van de op een na oudste vereniging van Rijssen, de in het jaar 1898 opgerichte Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen. Deze serie ontstond door het ordenen van het verenigingsarchief door archivaris en orkestlid Wim Kreijkes en het orkestlid Ilse Voortman.

Met dit artikel sluiten we deze serie af, en kijken naar de toekomst. Het motto van het archief is: 'zonder het verleden geen toekomst'! Door het plaatsen van deze serie zijn de banden met de oud-leden weer eens extra versterkt, bleek uit de diverse reacties. Op de oproep van archivaris Kreijkes om oude foto's op te sturen van historische gebeurtenissen voor het archief, gaven tot plezier van de archivaris, veel oud leden gehoor. Vele mooie foto's en zelfs twee complete albums mocht hij ontvangen, ze kregen een mooi plaatsje in het toch al uitgebreide archief. Wie belangstelling heeft voor het archief kan contact opnemen via de mail: wimkreijkes@planet.nl.

Vooruitblik
In deze slotaflevering zouden wij graag met u vooruit willen blikken in de toekomst van de muziekvereniging. Op dit moment gaat het uitstekend met zowel het A (grote), B als C-orkest. Ook de AMV groep ziet er weer veel belovend uit, dus al met al een goed basis voor de toekomst. Ook dit jaar staan er weer verschillende activiteiten gepland, waaronder donderdag 29 maart de Voorspeelavond in het Morshoes, van 19.00 tot 21.00 uur. Op 20 april is het concert door het harmonieorkest in Reggesteyn, van 20.00 tot 22.00 uur. Op 27 april, Koningsdag, een mini-concert door het harmonieorkest voorafgaand aan de aubade en vrijdagavond 8 juni medewerking aan het spektakel 'Rijssen zet de Toon', in het Volkspark in Rijssen, toegang gratis! Ook zullen er weer gezellige Bingoavonden worden georganiseerd in het Morshoes, Morsweg 8c in Rijssen, waarvoor wij u op de hoogte zullen houden.

Dankwoord
Tot slot wil ik archivaris Wim .Kreijkes bedanken voor het vele werk dat hij heeft verricht met het aanleveren van de gegevens voor het maken van deze serie. Het is geen sinecure om een 120 jaar oud archief door ter spitten, om de juiste gegevens boven tafel te krijgen.

Dick Tukkers