Afbeelding
Foto: Wim Daniëls

Wim Daniëls op donateursavond Museum

RIJSSEN – De bekende schrijver, taalkundige en spreker Wim Daniëls uit Eindhoven komt vrijdag 13 april naar Rijssen.

In het Parkgebouw vertelt Daniëls het een en ander over zijn boek De lagere school, toen bijna alles nog heel anders was. Een terugblik op de tijd van de kroontjespennen, schoolmelk, schooltandarts, straffen, pleinspelletjes en te laat jarig zijn. Een feest van herkenning voor iedereen van voor en na de Mammoetwet.

Koningslied
Daniëls is in de loop der jaren door zijn optredens een Bekende Nederlander geworden die met zijn snedige, vrolijke manier van spreken een graag geziene gast is in talkshows en andere programma's op de landelijke radio en televisie. Een van zijn grote wapenfeiten is nog altijd zijn beoordeling van het zogenaamde Koningslied, Daar sta je dan. Bij het aantreden van koning Willem Alexander in 2013 was een liedtekst gemaakt door tekstschrijver John Ewbank. In het programma Pauw en Witteman legde Wim Daniëls de tekst op zodanig ludieke wijze onder het vergrootglas dat het nooit meer goed gekomen is met dit Koningslied.

Jaaroverzicht
Op 13 april inloop met koffie vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur een museumjaaroverzicht én de toekomstplannen. Om 20.00 uur krijgt Daniëls het woord. De inloopkoffie is gratis. Donateurs van de Rijssense Musea hebben vrij toegang. "Wie donateur wil worden, mag er ook gratis in," zegt Gerrit Dannenberg van de musea. "Wel willen we graag hun adresgegevens hebben. Wie geen donateur wil worden, is ook van harte welkom, maar betaalt dan 5 euro entree."

Aanmelden
Aanmelden is zeer gewenst per e-mail: info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Daniëls. Telefonisch kan ook: 0548 514 261. Donateurs van de Rijssense Musea hebben met hun gezin gratis toegang tot de Rijssense Musea. Donateurs hebben ook gratis toegang tot het Rijksmuseum Twenthe, vanwege de daar aanwezige Rijssense Van Heel Kunstcollectie.