Afbeelding
Foto:

Debatteam verdedigt titel

RIJSSEN - Vrijdag 23 maart aanstaande neemt een team van de debatclub van Reggesteyn deel aan het Grondwetdebat in Den Haag. Het onderwerp van dit jaar is het instituut van de Raad van State.

"We gaan er heen om onze titel te verdedigen", zegt Erik Braaksma, docent maatschappijleer/maatschappijwetenschappen van CSG Reggesteyn. "Vorig jaar waren we eerste, daar strijden we uiteraard dit jaar ook weer voor!" Derian Wesselink, Yuhanun Citgez, Stijn Schmitz, Jay Tromp, Sirun Digici, Eleasha Akkerman, Niels Hengstman en Wouter Vliek nemen deel aan dit debat.

Raad van State
De afgelopen weken hebben de leerlingen twee werkcolleges gehad van Anne Lossez, Student Assistent Recht aan de Tilburg University. Daarnaast hebben ze zichzelf verdiept in de materie van de Raad van State. Vrijdag moeten ze laten zien dat ze kritische vragen kunnen stellen aan de andere zeven scholen. Ook moeten ze een leuke pitch verzinnen bij hun onderzoek naar de Raad van State.

Drie keer goud
Het Grondwetdebat wordt vrijdag a.s. voor de vijfde keer gehouden in Den Haag. Reggesteyn won drie keer goud. De eerste keer kreeg het team uit handen van koning Willem-Alexander een enorme beker en vorig jaar uit handen van toenmalig minister Plassterk en de Voorzitter van de Rekenkamer.