Danny Vera

NIJVERDAL - De Zeeuwse Danny Vera staat op zaterdag 24 maart in het ZINiN theater te Nijverdal. Dit keer gaat hij terug naar de basis: een man, een gitaar, zijn liedjes en zijn verhaal.

Danny Vera geniet landelijke bekendheid sinds zijn optredens bij onder andere De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Voetbal Inside. Sindsdien is hij een publiekstrekker op festivals en shows, en toerde door de theaters van Nederland. Nu is hij terug met een nieuwe voorstelling genaamd "A lone stranger". Hij zingt hierbij liedjes uit twintig jaar eigen repertoire afgewisseld met persoonlijke verhalen en anekdotes.

Aanvang van de voorstelling op zaterdag 24 maart is om 20.15 uur in het ZINiN theater. Kaarten zijn te bestellen via www.zinintheater.nl voor 19,50 euro per stuk. De CJP prijs bedraagt slechts 17,- euro!

Arjan's Big Year

NIJVERDAL - Arjan Dwarshuis is een jonge vogelaar die in 2016 de wereld over trok om een record te vestigen: de meeste verschillende vogelsoorten zien in een jaar tijd.

Zijn reis is in beeld gebracht en wordt op zondag 25 maart vertoond in de ZINema van het ZINiN theater. Dwarshuis bezocht ruim 40 landen om in totaal meer dan 6000 verschillende vogelsoorten te bekijken. Zijn reis is vastgelegd met bijzondere foto's en filmmateriaal. Niet alleen de vogels komen aan bod, maar ook de prachtige landschappen die hij doorkruiste zijn te zien. Ook is er aandacht voor de zichtbare schade die de mens heeft aangebracht aan de natuur. De film zal beginnen om 11.00 uur en de entreeprijs bedraagt 9,50 euro. Wie online reserveert profiteert van een euro korting. Leden van de bibliotheek hebben recht op 2,- euro korting op de entreeprijs.

Pieter Konijn

NIJVERDAL - De animatiefilm Pieter Konijn is gebaseerd op het tijdloze boek van Beatrix Potters. Pieter Konijn is onder andere op 25 en 28 maart te zien in de ZINema.

Pieter Konijn heeft eindelijk z'n eigen familiefilm! Zie hoe hij probeert om in de smaak te vallen bij buurvrouw Bea en de strijd aangaat om de moestuin met meneer Verhoef. Bea is een dierenliefhebber, maar meneer Verhoef ziet ze als ongedierte en een bedreiging voor z'n geliefde moestuin. Aanvang van de film op zondag 25 maart is om 16.30 uur en op woensdag 28 maart om 14.00 uur. Kijk voor verdere speeldata en informatie over toegangskaarten op www.zininfilm.nl.