Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Gerhard Baan stopt als bestuurslid Rijssense Musea

RIJSSEN - Tweede penningmeester Gerhard Baan (73) nam dinsdagavond afscheid van het bestuur van de Rijssense Musea.

Gerhard Baan (rechts) raakte ruim tien jaar geleden betrokken bij het Internationaal Brandweermuseum Rijssen. Dirk Vlot, de geestelijke vader van het brandweermuseum, vroeg Baan om rondleidingen te houden in het museum. De organisatorische kwaliteiten en enthousiasme van Baan bleven niet onopgemerkt en hij werd al snel gevraagd om plaats te nemen in het bestuur.

Samengaan
Door het samengaan van de besturen van het brandweermuseum en de Oudheidkamer Riessen, kwam Baan terecht in het nieuwe bestuur van de Rijssense Musea. Daarin kreeg hij de functie van tweede penningmeester.

Praktisch
Voorzitter Jan Bakker roemde de werklust en de praktische inslag van Baan. Hij bood Baan, die een fervent sportvisser is, een bijzondere visvergunning aan, enkele andere versnaperingen en een boeket voor mevrouw Baan.

Coördinator
Overigens zal er overdag niet veel voor Baan veranderen. Hij blijft als financieel coördinator betrokken bij de dagelijkse leiding van de Rijssense Musea. Baan houdt toezicht op de werkzaamheden van de baliemedewerkers, hij surveilleert en verzorgt rondleidingen in het brandweermuseum, maar ook in het Rijssens Museum dat in kasteel de Oosterhof is gehuisvest. Baan is verder lid van de Werkgroep Beeldpresentaties die de afgelopen tijd de goed bezochte beeldpresentatieavonden in en buiten het museum verzorgt. Baan wordt als bestuurslid opgevolgd door Wim Nijkamp.

Collectiebestuur
Baan blijft ook aan als lid van het collectiebestuur van de Oudheidkamer Riessen. Dit bestuur beheert de vaste collectie van het Rijssens Museum en doet aankopen. De jongste aankoop was de Boybromfiets van Rijssens fabricaat.