Afbeelding
Foto:

Jubilarissen bij de Wereldwinkel Rijssen

RIJSSEN - Woensdag 21 maart is de Algemene Ledenvergadering van de Wereldwinkel Rijssen gehouden. Voorzitter, Jenneke Leferink, sprak haar dankwoord uit aan alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat de Wereldwinkel in Rijssen open is. Ook verwelkomde het bestuur een nieuw algemeen bestuurslid, mevrouw Trudie Meijer-Slaats.

Wel wordt met enige zorg gekeken naar de gemiddelde leeftijd van de medewerkers die met de jaren hoger wordt. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom voor deze leuke winkeltaken.

Kleine omzetdaling
Uit het financieel verslag blijkt dat de omzet een kleine daling laat zien en misschien kan dit worden gewijd aan opnieuw bouwwerkzaamheden in de looproute van de winkel. Juist in de maanden dat de feestdagen er zijn, speelt dit mee. Wel vinden de medewerkers dat het een goede ontwikkeling is dat fairtrade artikelen meer en meer bekend worden, ook in diverse andere winkels.

Jubilarissen
Verder werden er twee jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens de Algemene Ledenvergadering. Mevrouw Valerie Jansen en mevrouw Berthy Dekker zijn al 25 jaar vrijwilliger bij de Wereldwinkel Rijssen. Valerie Jansen, van origine uit de Filipijnen, werd geroemd om haar inzet voor het winkelwerk en om haar kookdemo's bij bijzondere fairs. Valerie verwoordde in haar dankwoordje dat ze de samenwerking van alle medewerkers juist zo bijzonder vindt. In die 25 jaren is Berthy Dekker eerder penningmeester geweest en winkelcoördinator. Ze heeft nu zitting in de kassacommissie, verspreidt de digitale post en maakt deel uit van de inkoop food. Veel taken bij elkaar. Maar wanneer gevraagd wordt wat haar het meest is bijgebleven van die 25 jaar, meldt ze met een glimlach: "de verhuizing van de Grotestraat naar de Rozengaarde in 2008 en de verzorging van de vele kerstpakketten bij destijds de ROBA. Een reuze uitdaging!".