Afbeelding
Foto:

PHV de "Verdediger" 40 jaar

RIJSSEN - De Politiehonden Vereniging De Verdediger is op 8 maart 1978 opgericht door H. Heuten en E. Hoek en aangesloten bij de landelijke KNPV en bestond op 8 maart 2018 dus 40 jaar.

Het trainingsveld lag toen in de Biesterij maar na twee jaar zijn we verhuisd naar de Enterweg in Rijssen. In 1986 is na veel moeite en inzet van de leden ons huidige trainingsveld in het Noorderbos in gebruik genomen, een mooie locatie, waar we prima kunnen trainen.

Honden met certificaten
In de loop der jaren zijn er heel wat honden afgericht getuigende de 49 certificaten die zijn behaald en waarvan vele honden dienst hebben gedaan en nog doen bij politie- en bewakingsdiensten en particuliere beveiliging wereldwijd. We trainen met veel plezier samen en proberen onze honden op een spontane manier dat bij te brengen, wat van hen in de praktijk verwacht wordt. Je kunt natuurlijk ook de hond gewoon houden en er dan meerdere disciplines mee gaan trainen of aan wedstrijden mee doen. Binnen de KNPV zijn daarvoor vele mogelijkheden. Dat het niet altijd een mannen sport is blijkt daar er ook door drie dames met hond getraind wordt en dat de voorzittershamer in handen is van een vrouw. Lijkt het u leuk eens te komen kijken of dit een sport voor u kan zijn, we kunnen nog wel wat jongere mensen gebruiken die zich ook eventueel als helper (pakwerk) in willen zetten. Tevens willen we onze donateurs en sponsors: Plus ter Maat Supermarkt en Robé Schilderwerken hierbij bedanken. Voor meer info over ons zie ook onze Facebookpagina: PHV de"Verdediger" Rijssen.