Afbeelding
Foto:

Nieuw
Appartementencomplex

RIJSSEN - Op het Stationsplein in Rijssen is onlangs het appartementencomplex De Spooburght gerealiseerd. Dit complex bestaat uit twaalf appartementen, kantoorruimten en daghoreca.

De twaalf appartementen in het complex zijn allen verkocht /in gebruik genomen. Een kantoorruimte met een eigen ingang op de eerste verdieping is nog beschikbaar. Ook het daghorecagedeelte op de begane grond heeft zijn bestemming gevonden. Aanleiding om eens te informeren hoe het wonen en werken wordt ervaren in dit fraaie complex.

Het wonen
Ik sprak met de familie Burger als bewoners van een van de fraaie appartementen in het complex. Deze familie bewoonde voorheen een grote woning in het buitengebied van Rijssen, aan de Tasveldweg in Rijssen. Een mooie plek in een bosrijke omgeving. Doordat het echtpaar echter op oudere leeftijd kwam en hun woning te groot werd voor bewoning, keek het echtpaar uit naar een appartement in het centrum van Rijssen. Na een verkenningstocht door Rijssen, kocht de familie een fraai appartement in De Spoorburght. Het voordeel van deze locatie voor de familie Burgers is dat men hier dicht bij het station woont en het daardoor makkelijker is geworden om hun familieleden die in het Westen van het land heeft wonen te bezoeken. Ook de winkelvoorzieningen in de omgeving van het complex spreken de familie aan. Wel miste de heer Burger in het begin zijn uitstapjes naar het bos dat op hun oude locatie voor de deur lag. In het begin van het wonen in hun nieuwe appartement moest het echtpaar wennen aan de kleinere leefruimte dan ze gewend waren. Maar op dit moment beginnen ze zich echt happy te voelen in hun nieuwe appartement, dat een fraai uitzicht bied richting Open Hof en Stationsplein.

Het werken
Op de begane grond van het complex bracht ik een bezoek aan het fraai ingerichte kantorencomplex van de firma Otten&Flim. Volgends directeur Maarten Otten van dit financiƫle dienstverleningsbedrijf met de onderdelen hypoteken, pensioenen, verzekeringen, makelaardij en de Regiobank zijn hij en zijn medewerkers zeer content met deze nieuwe fraaie werkruimten. Het voormalige kantoor aan het Hoge Pad in Rijssen bood onvoldoende ruimte voor het complete personeel, zodat een deel van de bedrijfsvoering elders was gevestigd. In het nieuwe kantoor is voldoende ruimte om al het personeel gezamenlijk onder te brengen, wat de bedrijfsvoering zeker ten goede komt, aldus Otten. Tevens biedt dit kantoor de gelegenheid om enkele nieuwe bedrijfsonderdelen toe te voegen, namelijk een onafhankelijk advies aan ondernemers in het Midden Klein bedrijf en de inzet als sparringpartners bij het Register Adviseur Duurzame inzetbaarheid. Op 19 april zal de officiƫle opening van het kantoor voor genodigden plaats vinden en op 21 april is er een Open Dag voor relaties en andere belangstellenden.
Dick Tukkers