Afbeelding
Foto: Rijssens Museum

Wie zijn de mensen in de optocht door de Tabaksgaarden

RIJSSEN - Wie lopen er mee in deze optocht? De medewerkers van het Rijssens Museum willen graag weten wanneer de foto is gemaakt en wie de mensen op de foto zijn.

De optocht gaat vanuit de Tabaksgaarden de Esstraat in. De winkel van Jan Aolbert is nog net zichtbaar.

Reacties
Namen van de mensen, of één van de mensen, heel graag doorgeven aan het Rijssens Museum. Dat kan per e-mail: info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van J.A. Eertink. Of per brief: Rijssens Museum, Postbus 296, 7460 AG Rijssen.

Erfgoed RijssenHolten
De foto staat ook op de website www.erfgoedrijssen-holten.nl. Op deze website staan duizenden foto's, documenten en krantenartikelen over Rijssen en Holten.

Vorige foto
Uit reacties op de vorige foto blijkt dat het ging om de bruiloft van Hendrik Manna Averink-Rozendom rond 1950. Op de foto staan onder anderen drie zussen Averink, melkboer Jan Breukink en echtgenote Leida uit de Bleekstraat. De foto is waarschijnlijk gemaakt in de Walstraat of de Elsenerstraat.

Oude foto's
Er kunnen overigens nog steeds oude foto's worden aangeleverd bij de mensen van het Rijssens Museum. Hoewel er talloze foto's op Erfgoed Rijssen-Holten staan, komen er nog steeds onbekende foto's boven water.

Retour
Als mensen dierbare foto's hebben die ze niet willen afstaan aan het museum, kunnen de foto's na gescand te zijn ook weer terug naar de eigenaar. Op die manier kunnen meer mensen genieten van de foto's via de website Erfgoed Rijssen-Holten, terwijl de foto's gewoon in eigendom blijven dan de bezitters.