Rijssense school wint Techniekweek

RIJSSEN - De Willem Alexanderschool uit Rijssen was de grote winnaar van de Twentse Techniekweek georganiseerd door de stichting Zwaluwstaarten, een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, met als doel de jeugd te stimuleren in hun keuze voor de technieksector.

De prijswinnaars ontvingen uit handen van wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten, op vrijdag 23 maart in het Voortman Experience Centre een grote beker en voor hele klas een dagje uit naar het Oorlogsmuseum in Soesterberg. Een tweede prijs was er voor de Haarschool uit Rijssen, een beker en voor de hele klas uit uitje naar de Pelmolen, de derde prijs was er voor de Klimopschool uit Rijssen met ook een beker en een uitje voor de hele klas naar het Leemspoor.


Techniekweek
Ruim 600 leerlingen van de groepen 7 uit Rijssen, Holten, Enter en Notter namen deel aan de Twentse Techniekweek die werd gehouden van 19 tot en met 23 maart 2018. Ze maakten kennis met de verschillende opleidingsmogelijkheden bij Remo, Bouwgilde en bij het Opleidingcentrum transport en Logistiek in Rijssen. De leerlingen mochten door praktisch bezig te zijn ervaren, wat werken inhoudt. Vier ochtenden en drie middagen waren er leerlingen actief en met veel enthousiasme bezig met timmeren, metselen, schilderen , werken met metalen en met het bezoeken aan de technobiel, begeleid door betrokken vrijwilligers Op school moesten de leerlingen een opdracht uitwerken met het thema: hoe ziet volgens jullie het vervoer in de toekomst er uit ? De werkstukken werden beoordeeld door een professionele jury.
Dick Tukkers