Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Sportclub Rijssen tegen Sportclub Daarle gelijk spel

RIJSSEN - Op een zonnig sportpark De Koerbelt ontvangt Sportclub Rijssen de Daarler naamgenoot.

en team dat een goede seizoenstart kende, maar langzaam afzakt door een serie gelijke spelen. Door blessures moet hij trainder Julian op den Dries vier spelers langdurig missen. Hij verwacht een lastige wedstrijd voor Daarle. Gerald Willems vindt beide teams gelijkwaardig, maar heeft aan de trainingen van afgelopen weken een goed gevoel overgehouden en hoopt tegen Daarle nu op de goede kant van de medaille.

Aftrappen
Scheidsrechter Simmelink laat pupil van de week Joshua van Dijk aftrappen om precies half drie. Even aftasten en dan zet Daarle Sportclub Rijssen onder druk met snel spel en verwarring zaaiend in de verdediging. Doelman Ronnie Nijland pareert alles. In de tiende minuut krijgt William Witten een gele kaart veroorzaakt een vrije schop. Een actie die een reactie is op een gelijke actie net daarvoor aan de zijde van Daarle die onbestraft blijft en dat wekt reacties. Zo zorgt één overtreding voor twee gele kaarten. Maxim van Straaten krijgt geel voor commentaar.

Kansloos
In de 22ste minuut een voorzet van links richting het doel van Sportclub. Devlin Roessink stopt de bal met de binnenkant schoen. Normaliter geen probleem, maar deze keer valt de bal precies voor de voeten van de aanstormende Daarlespeler Roy Fokke, die raadt weet met deze kans en laat Ronnie kansloos: 0-1. Daarle laat zich daarna terugzakken en laat Sportclub het spel maken. Waarschijnlijk hopend op een fout en een mooi counterkans. Sportclub komt echter steeds beter in het spel en dat resulteert in de 43ste minuut in een overtreding van de doelpuntmaker. Een dure fout, want naast geel en een vrije trap tegen levert die actie ook de gelijkmaker op. In de 44ste minuut weet Thijs Theijink de precies op maat gegeven bal van Maxim op waarde te taxeren en de keeper van Daarle verschalkt met een boogbal in de linkerbovenhoek. Rust 1-1.

Tweede
De tweede helft begint goed. In een tijdbestek van 20 minuten krijgt Sportclub diverse mogelijkheden om de score te verhogen in hun voordeel, maar keeper, lat en paal staan succes in de weg. Daarle loert op de counter en is niet ongevaarlijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgt Ronny Grobben een terechte gele kaart voor het onderuithalen van een tegenstander. Een minuut later moet Theijink de kleedkamer vroegtijdig opzoeken vanwege een rode kaart voor natrappen. Maar eigenlijk wilde hij de bal spelen die door de snelle verdediger van Daarle reeds was meegenomen. Met deze inschattingsfout zet scheidsrechter Simmelink een negatieve toon die deze wedstrijd niet verdient. Sportclub moet daarna met 10 man verder en kiest noodgedwongen voor het zeker stellen van een punt. Eindstand 1-1 na 95 minuten voetballen.

Henk van de Maat