Samen biljarten in Holten

HOLTEN - ViaVie Welzijn zou graag in contact komen met senioren die graag regelmatig overdag bij elkaar willen komen om te biljarten. De biljarttafel bevindt zich niet in een horecagelegenheid en staat in Holten.

In onderling overleg kan er vastgesteld worden wanneer er samen gebiljart zal worden. Men is niet gebonden aan een vast tijdstip. Lijkt u dit leuk en wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met ViaVie Welzijn, tel.nr. 0548-3627 55.

Rijssen heeft Taalcafé

RIJSSEN - Op donderdag 22 maart opende wethouder Bert Tijhof het Taalcafé Rijssen-Holten in de Oude Plus. Het Nederlands kan hier worden geoefend zodat vaardigheden niet wegzakken.

Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal kan op donderdagochtend vrijblijvend binnenlopen tussen 9.30 uur en 11.30 uur. Bij de opening een deelnemer een gedicht voor en werd er muziek gemaakt op een keyboard. Na een traject met een vrijwilliger van het Taalpunt of na een inburgeringscursus is het belangrijk dat men blijft oefenen. ViaVie Welzijn en de Bibliotheek Rijssen-Holten zijn daarom gestart met het Taalcafé. Natuurlijk zijn ook de mensen welkom die nog Nederlandse les volgen. In een ongedwongen sfeer wordt er Nederlands geoefend en is er tijd voor spelletjes. Vrijwilligers van het Taalpunt zorgen voor thee of koffie. Het Taalcafé wordt ondersteund door de Rabobank Rijssen-Enter en mag de ruimte van de EHBO Rijssen en het Rode Kruis Rijssen gebruiken.