Plogging

NIJVERDAL - Een work-out die zowel goed is voor het lichaam als de natuur, dat is Plogging.

Plogging is een hardlooptraining die vele male intensiever is door het keer op keer moeten oprapen van afval. De eerste maal plogging zal plaatsvinden op 7 april en het doel is om het Duivecatebos afval vrij te maken. Deelname is gratis, dus kom ook op 7 april om 9.30 uur naar de Wilgenwaerd, Sportlaan 6 te Nijverdal. Eerst meer weten over plogging, kijk dan op www.runspiration.nl.

Battle of the Bands 2018

HOLTEN - Kom luisteren naar de nieuwe talenten van Holten op 7 april in Kulturhus Holten.

Ook dit jaar organiseert Talenthus Holten weer 'Battle of the Bands'. Vele talenten zijn zo al ontdekt. Wie weet voor welke band op 7 april een succesvolle carrière start. De avond begint om 19.30 uur in Kulturhus Holten, Smidsbelt 6. De entree bedraagt € 5,-, maar in de voorverkoop op www.kulturhusholten.nl slechts € 3,-.

Lente in
Twente

NIJVERDAL - Een wandeling op zondag 8 april of 15 april om 14.00 uur laat u de verrassingen van de natuur op de Sallandse Heuvelrug in de lente zien.

De wandeling zal plaatsvinden onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer. Het getrainde oog van de gids ziet meer dan dat van een leek. De lengte van de wandeling is ongeveer 5 km en duurt ongeveer 2 uur. Het is dus een gezonde, leuke en leerzame bezigheid voor het hele gezin op de zondagmiddag. Aanmelden voor de wandeling kan op www.sallandseheuvelrug.nl. Deelname kost voor volwassenen € 4,- en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

De Fransse Eijkel

HOLTEN - Cabaret voor iedereen van hondsbrutale dierenvrienden tot punctuele bovenburen en introverte twintigers op 14 april in Kulturhus Holten.

De Fransse Eijkel wordt gevormd door Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg. De voorstelling van De Fransse Eijkel is muzikaal, ze laten blijken niet van mensen in hokjes plaatsen te houden en is op sommige punten gewoonweg absurd. Een avond die u niet mag missen. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen tegen betaling van € 13,50 verkregen worden bij Kulturhus Holten, zowel online als bij de kassa.