Afbeelding
Foto:

Gezellig Smaakevent weer naar Landgoed de Uitkijk

HELLENDOORN - Op zondag 22 april vormt Landgoed de Uitkijk al weer voor de derde keer het decor voor een SMAAKEVENT. Kennis maken met wat de streek te bieden heeft staat centraal.

Lekker, lokaal puur eten drinken en vooral ook genieten van de sfeer. Ondernemers uit de regio zorgen voor een complete belevenis Romige kaas uit Ommen gerookte vis uit Marle, asperge uit Raalte, ambachtelijk brood, bijzondere gerechtjes, mooie wijnen, speciaal bier, kookworkshops en nog veel meer. Dat is het Smaakevent.

Foodtrucks
Een groot deel van het terrein is gevuld met kraampjes waar lekkernijen uitgestald liggen. Koks bereiden lekkere en gezonde gerechtjes. Niet gewoon in de keuken maar vanuit gave foodtrucks, op stoere BBQ's of op andere verrassende manieren. De gemaakte gerechten kun je proeven in ruil voor proefmunten. Ook zijn er zelfgemaakte chutneys, pesto's en kazen en gerookte waren te proeven. Chefkoks geven kookdemonstraties met lokale producten en kinderen kunnen verschillende kookworkshops volgen.


Speciaalbier
Waar gegeten wordt, wordt ook gedronken. Laat je adviseren over bijpassende wijnen en bijzondere lokaal gebrouwen biertjes. Voor andere lekkere drankjes kun je natuurlijk ook op het lekkere grote terras plaatsnemen en genieten van de sfeer. De swingende klanken van het bandje vullen de lucht en vermengen zich met de heerlijke geuren.

Zelf aan de slag
Heb je je buik vol van al het proeven, dan vul je je boodschappentas om thuis zelf de keuken in te gaan. Het Smaakevent is van 11.00 tot 17.00 en gratis toegankelijk!