Herdenking 48th Highlanders of Canada

HOLTEN - Op 15 april zal er een herdenking plaatsvinden op de Canadese Begraafplaats.

Het regiment 48th Highlanders of Canada is erg belangrijk geweest voor de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Samen met andere regimenten hebben zij Apeldoorn weten te bevrijden van de Duitsers in de nacht van 16 op 17 april 1945. Helaas lieten 20 militairen van het regiment 48th Highlanders of Canada, waaronder hun commandant, het leven bij deze bevrijdingsactie. Op 15 april zullen zij worden herdacht op de Canadese Begraafplaats, Eekhoornweg 10 te Holten. De herdenking begint om 14.30 uur. De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums zullen medewerking verlenen aan de herdenking van de 20 soldaten van het Canadese regiment uit Toronto.

Bonje

RIJSSEN - Een avond met Thijs Kemperink betekent een avond over dagelijkse zaken in het leven en niet 1,5 uur over politiek.

De voorstelling waarmee Thijs Kemperink nu langs de zalen trekt heet 'Bonje'. Zoals de titel al zegt gaat het over ruzie en in dit geval over ruzie met een allerbeste vriend. Wat er zich allemaal afspeelt tijdens de ruzie wordt door de stand-up comedian en cabaratier op boeiende wijze verteld. De humor zal ook in zijn verhaal zeker niet ontbreken. 'Bonje' zien kan op 14 april in Parkgebouw Rijssen. Kaarten à € 19,50 kunnen online besteld worden op www.parkgebouw.nl. Kopen bij de kassa van het Parkgebouw kan natuurlijk ook.