Afbeelding

Sportclub Rijssen ten onder tegen SVV

SIBCULO-RIJSSEN - Onder mooie weersomstandigheden vertrok de selectie van Sportclub Rijssen zaterdagmiddag naar Sibculo om op Sportpark De Dubbeltreffer de strijd aan te binden tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Een team met veel loopvermogen en snelheid. Het leek een zware klus te worden, zeker door de afwezigheid van Maxim van Straaten en Tijs Thijink. In de basis werd dan ook gestart met Jasper Kreijkes en Evan Aalderink.

Vanaf het begin vlogen de spelers van SVV in de stijd, luid aangemoedigd door de Sibculose jeugd. Er was nauwelijks tijd om na te denken. De ene aanval volgde op de andere. In de negende minuut ging de rechtsbuiten van SVV de 16 meter in en werd op onreglementaire wijze gestopt: strafschop. Hiervoor meldde zich Lenters die doelman Ronnie Nijland geen kans gaf: 1-0. In de daarop volgende minuten gaf SVV de toon aan en de 2-0 kon niet uitblijven. Bij een goede aanval op links werd Van Dijk in stelling gebracht en die de bal eenvoudig binnenschoof: 2-0.

Na de rust ging SVV verder met het onder druk zetten van Sportclub. Het was aan Ronnie Nijland te danken dat de stand zo bleef. In de 54-ste minuut werd gewisseld: Marcel Dangremond kwam in de plaats van de niet geheel fitte Martijn Schottert en Matthijs Tempert voor Ronny Grobben. Na deze wissels kwam Sportclub beter in het spel en de kansen. Jasper Kreijkes kreeg een prachtige dieptepass van William Witten. Hij kopte de bal over zijn directe tegenstander en ging op weg naar het doel dat hij niet bereikte door ingrijpen van de doelman. De vraag is of dit alles helemaal volgens de regels ging, maar deze goede kans werd in ieder geval om zeep geholpen. En zoals altijd valt dan wel de treffer aan de andere kant. Heel eenvoudig werd de verdediging van Sportclub twee keer op identieke wijze ontrafeld en de eindstand bepaald. Nijboer en Stubbe zorgden zo voor de 4-0 eindstand.

Dit leidde tot teleurstelling bij trainer Gerald Willems. Hij zag in de eerste helft te weinig strijd en hij vond dat zijn ploeg de doelpunten te gemakkelijk weggaf. In de tweede helft ging het beter en dat gaf zelfs kans op de aansluiting, hoewel Sportclub weinig afdwong. De misschien wel belangrijkste constatering was dat Sportclub het bleef proberen. Een duidelijke een verbetering ten opzichte van vorig jaar.