Afbeelding
Foto:

Training helpt tegen examenonrust

NIJVERDAL - De komende weken krijgen menig ouder(s) en hun kind(eren) te maken met examenstress of examenonrust. Nergens voor nodig of toch wel?

Elk voordeel heeft een nadeel en dat is de meivakantie die precies voor de examens ligt. Nadeel is dat veel kinderen dan langer uitslapen en pas 's middags uit bed komen. Leuk en lekker voor in het weekend maar voor alle andere dagen absoluut niet goed! Want zowel je lijf als je hoofd gaan mee in die vakantiemodus terwijl je eigenlijk je lijf en je brein aan het werk moet zetten!

Het plan
Dus gebruik het voordeel van de vakantie en besef dat je lekker kunt uitslapen tot maximaal 8.30! Lekker ontbijten en dan rustig beginnen aan wat leerwerk ook al is het maar een uurtje of iets meer die ochtend, je hebt een begin gemaakt! S 'middag nog 2 uurtjes en zo heb je zeker in de eerste week al een ritme te pakken. In de tweede week probeer je in de ochtend 2 tot 2,5 uur te werken en in de middag ook. Maak oude examens van de vakken waar je (een beetje) slecht voor staat. Probeer tussendoor ook leuke dingen te doen. In het verleden is het wel eens super warm geweest tijdens de examenweken. Dus houdt ook de weerberichten in de gaten. Pas eventueel je leerwerk en ontspanning aan de temperatuur van die dag. Bij het examen is een pepermuntje altijd een lekkere verfrissing. Niet te veel suiker (koekjes en snoepen) en drink gewoon lekker koel water.

Hulp
En weet je nu al dat jij je niet kunt concentreren, dat jij jezelf niet aan het werk kunt zetten of dat je echt nog bijles nodig hebt? Dan hebben we verschillende mogelijkheden. Je kunt bij ons komen om een planning te maken voor je examens en/of examentraining en/of studie- ochtend tijdens examen en/of eventueel bijlessen voor bepaalde vakken. Succes!

Informatieavond
We geven op donderdag 12 april een inloop/informatieavond over de verschillende mogelijkheden. 19.30-21.30 uur. Kijk ook op: www.huiswerkbegeleidingnijverdal.nl