Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Aanmelding van Wim Daniëls loopt goed

RIJSSEN - De belangstelling voor de lezing van Wim Daniëls op vrijdag 13 april in het Parkgebouw is goed.

Veel begunstigers van de Rijssense Musea maakten al gebruik van de mogelijkheid om de lezing van taalkundige en entertainer Daniëls bij te wonen. De lezing is gratis toegankelijk voor donateurs van de Rijssense Musea en voor mensen die dat willen worden. Daarom is het ook nodig om zich vooraf aan te melden het museum. Dat kan per e-mail op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Daniëls. Telefonisch kan dat ook bij de balie van het museum 0548 514 261.

Daniëls zal het een en ander vertellen over zijn boek De lagere school, toen bijna alles nog heel anders was. Hij blikt terug op de vroegere lagere school en heeft het over kroontjespennen, schoolmelk, de schooltandarts, schoolsparen, straffen, schoolpleinspelletjes, te laat jarig zijn, zilverpapier sparen voor de missie, enzovoort. Een feest van herkenning voor iedereen van voor en na de Mammoetwet.

Inloop vanaf 19.00 uur met een kop koffie. Vanaf 19.30 uur wordt een jaaroverzicht gegeven van de activiteiten van de Rijssense Musea én van de toekomstplannen. Om 20.00 uur krijgt Daniëls het woord. "Wie geen donateur is en het ook niet wil worden, is ook van harte welkom, maar betaalt dan een entreeprijs van 5 euro," aldus een woordvoerder van de Rijssense Musea.