Afbeelding
Foto:

Rondleiding Cana dese Begraafplaats

RIJSSEN - Op dinsdag 1 mei 2018 kunt U deelnemen aan een rondleiding vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. U krijgt dan informatie over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland door de Canadezen, het ontstaan en de indeling van de begraafplaats en hoort U indrukwekkende verhalen over enkele gevallenen die in Holten liggen begraven.

Na een bezoek aan het centrum, wordt de rondleiding vervolgd op de begraafplaats. Ook hierbij wordt door de gids over meerdere gevallenen het levensverhaal verteld. De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt ca. 75 minuten. De kosten van deelname zijn: 3,00 euro per persoon. Basisschoolkinderen 1,50 euro per kind. Opgave telefonisch: 0548 78 91 61. Het adres van het Infocentrum is Eekhoornweg 10, Holten Bij opgave gaarne uw naam en telefoonnummer vermelden, zodat ze u kunnen bereiken, als daartoe aanleiding is.

Herdenken
Het herdenken van de grote offers die deze en andere strijders gebracht hebben voor de bevrijding van Nederland is erg belangrijk. Rond deze weken organiseren veel gemeenten daarom ook herdenkingen bij lokale begraafplaatsen zoals deze. Een belangrijk eerbetoon aan hen die het ultieme offer brachten voor onze vrijheid.